O nama

Kompanija Aleksandar, osnovana je 1994. god., u privatnoj svojini, sa sedištem u Novom Sadu. Osnovna delatanost firme je građevinarstvo.
Od svog nastanka do sada kompanija Aleksandar, izgradila je na području Novog Sada i Beograda ukupno 350.000m² stambenog i poslovnog prostora. Za svog postojanja kompanija Aleksandar izgradila je imidž vrlo uspešne i ozbiljne firme kada je u pitanju način rada, kvalitet i poštovanje rokova, u oblasti građevinarstva, ali se ipak najviše može pohvaliti uspehom koji je postigla sticanjem poverenja velikog broja kupaca. Potporu ovakvom mišljenju ne samo da nam daje vernost kupaca već i nedavno istraživanje marketinške agencije Ninamedia iz Novog Sada o kvalitetu stanova, gde se Aleksandar svrstava u sam vrh.
Mnoštvo izgrađenih stambenih objekata sa karakterističnom zelenom fasadom, koncentrisanih na Grbavici su dugo bili "lična karta" naše firme. Svojim razvojem proteklih godina, od izgradnje malih stambenih objekata Aleksandar danas gradi prepoznatljive kako stambene tako i poslovne objekte u Novom Sadu, ali i u Beogradu.

MISIJA
Želimo da budemo lider na tržištu investicija u izgradnji stambenih i poslovnih prostora u Vojvodini. Sigurni smo da će u oblasti građevinskog inženjeringa domaći i strani investitori u nama videti partnera sa kojim dobijaju kvalitet i sigurnost.

VIZIJA
Naš primarni cilj je da kupci budu zadovoljni kvalitetom naših objekata u svakom pogledu, te da kupovinom našeg stambenog ili poslovnog prostora žive i rade u okruženju na način kako su to želeli. Težimo takvom kvalitetu koji će našim kupcima obezbediti da sarađujući sa nama trajno reše svoje stambene potrebe.

Nagrade

 • Neke od najznačajnijih nagrada za kompaniju Aleksandar su:
 • Gdin Vojislav Gajić osvojio je treće mesto u kategoriji najuspešnijih privrednika za 2011. god. u Novom Sadu, (agencija SCAN za istraživanja i razvoj po izboru javnog mnjenja Novog Sada)
 • Treće mesto za najuspešnije preduzeće u Novom Sadu za 2011. god., (agencija SCAN za istraživanja i razvoj po izboru javnog mnjenja Novog Sada)
 • Treće mesto za najuspešnije preduzeće u Novom Sadu za 2010. godinu (agencija SCAN)
 • Gospodin Vojislav Gajić je osvojio treće mesto u kategoriji najuspešnijih privrednika za 2010. u Novom Sadu (agencija SCAN)
 • Najuspešnija privatna kompanija 2009. u Novom Sadu (Strategic marketing)
 • Gospodin Vojislav Gajić osvojio drugo mesto u kategoriji najuspešnijih privrednika za 2009. godinu u Novom Sadu (Strategic marketing)
 • Povelja kapetan Miša Anastasijević za najboljeg DOMAĆINA - hotel ALEKSANDAR za 2007. godinu
 • Povelja kapetan Miša Anastasijević za najboljeg PREDUZETNIKA za 2007. godinu Vojislavu Gajiću
 • Povelja kapetan Miša Anastasijević za najbolje srednje preduzeće u 2007. godini pripalo je kompaniji Aleksandar

Priznanja

 • Grad Novi Sad, gradska uprava, gradski sekretarijat za inspekcijske poslove, kompaniji Aleksandar dodelili su priznanje za poštovanje svih zakonom određenih normi u izgradnji, mart 2003. god.
 • Republika Srbija, Ministarstvo unutrašnjih poslova, sekretarijat u Novom Sadu dodelili su zahvalnicu za uspešnu saradnju i doprinos u izvršavanju poslova bezbednosti, jun 2003. god.
 • Univerzitet u Novom Sadu, Medicinski fakultet i Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Novi Sad dodelili su kompaniji Aleksandar zahvalnicu za pokazanu ljudsku humanost i materijalnu pomoć u lečenju bolesne dece.
 • Savet mesne zajednice 7. juli na osnovu člana 8, statuta mesne zajednice i povodom 30 godina postojanja i rada dodelili su povelju humanitarnosti kompaniji Aleksandar za dugogodišnji humanitarni rad i učešće u humanitarnim akcijama, jul 2004. god.
 • Media invent, FTN Novi Sad, PK vojvodine i TV Novi Sad dodelili su sledeće statue i povelje:
  Na osnovu odluke žirija u akciji "BIRAMO NAJBOLJE U 2002." gospodinu Vojislavu Gajiću ispred kompanije Aleksandar izdat je sertifikat kao najboljem preduzetniku u 2002. godini. Februar, 2003 god.
  Media invent, privredna komora Vojvodine, najbolji Novosađani 2002. godine dodelili su zlatnu statuu za kvalitet kompaniji Aleksandar. Decembar, 2002 god.